Rondvaart Bommelerwaard, een fantastische dagtocht

Bommelerwaard: het eiland tussen de Maas en de Waal. De dagtocht ‘rondje Bommelerwaard’ duurt in totaal 6,5 uur: we varen langs dorpjes, onder bruggen door, langs havens en door sluizen. En natuurlijk, de mooiste natuur. Nederland op z’n best. Deze dagtocht is standaard te boeken op de vrijdag en vaart volgens een vast vaarschema.

Route van de rondvaart door de Bommelerwaard

Je wordt tussen 9:30 en 10:00 uur aan boord verwacht in de haven van Heusden. Om 10.00 varen we weg. Vanaf Heusden varen we via de Bergsche Maas naar de Sluis bij St. Andries. Onderweg geniet je van de industriehaven, het pontje naar Bern, en de dorpjes Bohoven, Engelen, Ammerzoden en Hedel. Bij ‘s-Hertogenbosch varen we onder maar liefst drie bruggen door. We komen langs Kerkdriel en dan opnieuw bij de Sluis van St. Andries, om op de waal terecht te komen. We varen op de Waal met de stroom mee en komen onder andere langs Zaltbommel, Haaften en Poederoijen. Bij Slot Loevestein steken we de waal over en gaan we de Afgedamde Maas op. We varen langs Woudrichem, de Waal gaat over in de Merwede en dan komen we uit bij de Sluis van Andel. Via Veen, Aalst en Wijk en Aalburg varen we terug naar de haven van Heusden.

Zo ziet rondvaart Bommelerwaard er met Wiljo eruit

Onder het genot van een stuk goed gebak en een kopje koffie of thee vertrekken we. Na een ochtend genieten van prachtige uitzichten heb je vast honger gekregen: om 12:30 serveren we ons uitgebreide lunchbuffet. Na de lunch kun rustig je eten laten zakken en je laten rondvaren op de golven. Om 15:00 uur begint de borrel! Bij de borrel horen natuurlijk onbeperkt nootjes en zoutjes, en ook is er koffie, thee, bier, wijn en fris. Om 16:30 komen we weer aan in de haven in Heusden en zit deze fijne dag op het water erop.

Een dag compleet verzorgde rondvaart:

 

Prijs arrangement:

€ 79,50 per persoon
€ 37,00 per kind 4-11 jr

We varen uit vanaf 25 personen

De dagtocht is exclusief te boeken vanaf 25 deelnemers op maandag t/m donderdag en vanaf 35 personen van vrijdag t/m zondag.

Meer informatie?

Onze dagtochten worden afhankelijk van de beschikbaarheid en het aantal aanmeldingen gevaren met schip Wiljo of Zeearend. Wij doen ons best om onze schepen toegankelijk te maken voor iedereen! Onze schepen zijn toegankelijk voor mindervaliden.

 Meer informatie vind je hier.

Anderen bekeken ook

1,5 uur

1-100

15,50

Rondvaarten
1,5 uur

De route van onze rondvaarten van 1,5 uur is rustgevend en afwisselend, uniek en gestrekt. Een landschap met havens, woonschepen, een pontje dat overvaart, molens en uitgestrekte uiterwaarden.

3 uur

1-100

49,50

Brunchvaart 3-uur

Met familie of vrienden gezellig uitgebreid te brunchen op het water? We ontvangen je met koffie, thee of verse sap en nemen je mee op een prachtige tour over de Maas.
Tijdens deze rondvaart serveren we op etagères heerlijke lekkernijen en drink je onbeperkt.

6,5 uur

25-100

79.50

Dagtocht
Gorinchem

Gorinchem is een prachtig vestingstadje met vestingwallen die helemaal rondom de stad lopen en een mooi uitzicht over de rivieren geven. Dat zie je niet vaak meer in Nederland. Een stad boordevol fijne stadswandelingen, musea en natuurlijk de Grote Toren. 

6,5 uur

1-100

79,50

Dagtocht Biesbosch

Een dagtocht langs en door de Biesbosch is 6,5 uur aan rust en een prachtige uitzichten. Grote rietkragen, veel watervogels en weides vol schapen. Een waanzinnig natuurgebied waar met mooi weer ook veel pleziervaart is.

Zij gingen je voor!