Een dagtocht langs Bommelerwaard

Bommelerwaard: het eiland tussen de Maas en de Waal. De dagtocht ‘rondje Bommelerwaard’ duurt in totaal 6,5 uur: we varen langs dorpjes, onder bruggen door, langs havens en door sluizen. En natuurlijk, de mooiste natuur. Nederland op z’n best. Deze dagtocht is standaard te boeken op vrijdag en zaterdag en vaart volgens een vast vaarschema.

Route van rondje Bommelerwaard

Je wordt tussen 9:30 en 10:00 uur aan boord verwacht in de haven van Heusden. Om 10.00 varen we weg. Vanaf Heusden varen we via de Bergsche Maas naar de Sluis bij St. Andries. Onderweg geniet je van de industriehaven, het pontje naar Bern, en de dorpjes Bohoven, Engelen, Ammerzoden en Hedel. Bij ‘s-Hertogenbosch varen we onder maar liefst drie bruggen door. We komen langs Kerkdriel en dan opnieuw bij de Sluis van St. Andries, om op de waal terecht te komen. We varen op de Waal met de stroom mee en komen onder andere langs Zaltbommel, Haaften en Poederoijen. Bij Slot Loevestein steken we de waal over en gaan we de Afgedamde Maas op. We varen langs Woudrichem, de Waal gaat over in de Merwede en dan komen we uit bij de Sluis van Andel. Via Veen, Aalst en Wijk en Aalburg varen we terug naar de haven van Heusden.

Zo ziet een dag met Wiljo eruit

Onder het genot van een stuk goed gebak en een kopje koffie of thee vertrekken we. Na een ochtend genieten van prachtige uitzichten heb je vast honger gekregen: om 12:30 serveren we ons uitgebreide lunchbuffet. Na de lunch kun rustig je eten laten zakken en je laten rondvaren op de golven. Om 15:00 uur begint de borrel! Bij de borrel horen natuurlijk onbeperkt nootjes en zoutjes, en ook is er koffie, thee, bier, wijn en fris. Om 16:30 komen we weer aan in de haven in Heusden en zit deze fijne dag op het water erop.

 

Interesse in een dagje Bommelerwaard?

Je gaat al mee op de dagtocht Bommelerwaard voor €75-, per persoon. Dit is inclusief boottour, uitgebreid lunchbuffet, borrelhapjes, drankjes en een kop heerlijke koffie of thee met gebak bij ontvangst. 

Ben je op zoek naar een evenement op het water voor een speciale gelegenheid? Dat kan ook bij Wiljo! Voor gezelschappen vanaf 25 personen is het ook mogelijk om deze dagtocht op een andere datum te boeken.

€75.00 per persoon (boottocht, eten en drinken inbegrepen)

Zaterdag 15 oktober
Zaterdag 5 november
Zaterdag 4 december

De dagtocht gaat door bij minimaal 25 deelnemers.

Bij ontvangst krijg je een heerlijk gebak van bakkertje Deeg en een kopje koffie of thee. 

De lunch bestaat uit harde broodjes die rijkelijk belegd zijn met traditionele vleeswaren, kaassoorten en garnituren, zoals een traditioneel Brabants worstenbroodje. Ook is er een goed gevulde tomatensoep, stokbrood met roomboter en diverse soorten handfruit. 

Tijd voor een borrel? Aan boord kom je niks tekort! Op elke tafel vind je zoutjes en nootjes en wij lopen rond met bitterhappen

Alle drankjes inbegrepen gedurende de hele vaart! De dagtocht is inclusief bier, wijn, fris, koffie en thee. 

En natuurlijk hebben we ook gedacht aan de vegetariërs onder ons. Heb je speciale dieetwensen? Geen probleem! Geef het even door bij jouw reservering.

Onze dagtochten worden afhankelijk van de beschikbaarheid en het aantal aanmeldingen gevaren met schip Wiljo of Zeearend. Wij doen ons best om onze schepen toegankelijk te maken voor iedereen! Onze schepen zijn toegankelijk voor mensen die lastig te been zijn of in een niet-automatische rolstoel zitten. Meer informatie vind je hier.

Zij gingen je voor!

Anderen bekeken ook

1 uur

12

15

1-uurs Rondvaarten

De route van onze rondvaarten van 1 uur is rustgevend en afwisselend, uniek en gestrekt. Een landschap met havens, woonschepen, een pontje dat overvaart, molens en uitgestrekte uiterwaarden.

6,5 uur

25

75

Dagtocht Biesbosch

Een dagtocht over de Biesbosch is 6,5 uur aan rust en een prachtig uitzichten. Grote rietkragen, veel watervogels en weides vol schapen. Een waanzinnig natuurgebied waar met mooi weer ook veel pleziervaart is.

6,5 uur

25

75

Dagtocht Woudrichem

Genieten op de golven van de Maas en de Andelse Maas, én een nieuwe stad ontdekken? Dat kan met de dagtocht naar Woudrichem. Aan jou de keus!