Rondvaart Biesbosch, een onvergetelijke dagtocht door de prachtige Biesbosch

Een rondvaart over de Biesbosch is 6,5 uur aan rust, ontspanning en prachtige vergezichten. Grote rietkragen, veel watervogels en weides vol schapen. Een uniek natuurgebied in Nederland.

Geniet van een adembenemende boottocht en ontdek de fascinerende bezienswaardigheden die de Biesbosch te bieden heeft.

Wie wilt dat nu niet? 

Route van de rondvaart door de Biesbosch

Trossen los! De rondvaart start vanuit Heusden. We varen langs Wijk en Aalburg, Veen, Aalst en Aadel. Vervolgens gaan we daar de sluis door en komen we bij Woudrichem op de Merwede.

Dit is de drukst bevaren rivier in Nederland. We komen langs Gorinchem en varen door naar Werkendam. Een kleine sluis in Werkendam brengt ons in de Biesbosch. Via het Steurgat gaan we door de Biesbosch.

Hier is het tijd om te genieten van de waanzinnige Biesbosch. Als we de Biesbosch uitvaren zie je direct de Amercentrale recht voor je. Via een klein stukje Amer varen we de Bergsche Maas weer op, langs Waalwijk en dan terug naar Heusden.

Bezienswaardigheden tijdens de rondvaart

Tijdens de rondvaart door de Biesbosch geniet je van de overweldigende schoonheid van de omgeving. Bewonder de weelderige groene landschappen, omringd door kronkelende rivieren en dichte bossen. Terwijl je ontspant aan boord van de rondvaartboot, geniet van het rustgevende geluid van kabbelend water en de harmonieuze symfonie van de lokale vogelsoorten.

De rondvaart biedt ook de mogelijkheid om de unieke flora en fauna van de Biesbosch te ontdekken. Maak kennis met de diverse plantensoorten die gedijen in dit waterrijke gebied. Wellicht spot je zelfs enkele zeldzame vogels of andere wilde dieren die hun thuis hebben gemaakt in deze natuurlijke oase.

Een hoogtepunt van de rondvaart is een bezoek aan de prachtige bezienswaardigheden van de Biesbosch. Verken de schilderachtige kreken en vaar langs pittoreske dorpjes die verscholen liggen in de uitgestrekte natuur. Bewonder de historische windmolens die langs de oevers staan en luister naar de verhalen die deze iconische structuren te vertellen hebben.

Rondvaart Biesbosch met lunch

Om half 10 heten we je welkom aan boord! Om 10 uur vertrekken we onder het genot van een goed stuk gebak en een kopje koffie of thee. Na een ochtend genieten van prachtige uitzichten heb je vast honger gekregen: om 12:30 serveren we ons uitgebreide lunchbuffet. Na de lunch kan je rustig je eten laten zakken en je laten rondvaren op de golven. Om 15:00 uur begint de borrel! Bij de borrel horen natuurlijk onbeperkt nootjes en zoutjes, en ook is er koffie, thee, bier, wijn en fris. Om 16:30 komen we weer aan in de haven in Heusden en zit deze fijne dag op het water erop.

Een compleet verzorgde rondvaart

Wat kost een rondvaart door de Biesbosch?

 Prijs arrangement:

€ 79,50 per persoon
€ 37,00 per kind 4-11 jr

We varen uit vanaf 25 personen

De dagtocht is exclusief te boeken vanaf 25 deelnemers op maandag t/m donderdag en vanaf 35 personen van vrijdag t/m zondag.37

Meer informatie?

Onze dagtochten worden afhankelijk van de beschikbaarheid en het aantal aanmeldingen gevaren met schip Wiljo of Zeearend. Wij doen ons best om onze schepen toegankelijk te maken voor iedereen! Onze schepen zijn toegankelijk voor mindervaliden.

 Meer informatie vind je hier.

Anderen bekeken ook

1,5 uur

1-100

15,50

Rondvaarten 1,5 uur

De route van onze rondvaarten van 1,5 uur is rustgevend en afwisselend, uniek en gestrekt. Een landschap met havens, woonschepen, een pontje dat overvaart, molens en uitgestrekte uiterwaarden.

3 uur

1-100

49,50

Brunchvaart 3-uur

Met familie of vrienden gezellig uitgebreid te brunchen op het water? We ontvangen je met koffie, thee of verse sap en nemen je mee op een prachtige tour over de Maas.
Tijdens deze rondvaart serveren we op etagères heerlijke lekkernijen en drink je onbeperkt.

6,5 uur

25-100

79,50

Dagtocht
Gorinchem

Gorinchem is een prachtig vestingstadje met vestingwallen die helemaal rondom de stad lopen en een mooi uitzicht over de rivieren geven. Dat zie je niet vaak meer in Nederland. Een stad boordevol fijne stadswandelingen, musea en natuurlijk de Grote Toren. 

6,5 uur

1-100

79,50

Dagtocht Bommelerwaard

Bommelerwaard: het eiland tussen de Maas en de Waal. Een rondje Bommelerwaard duurt 6,5 uur: we varen langs dorpjes, onder bruggen door, langs havens en door sluizen. En natuurlijk, de mooiste natuur. Nederland op z’n best!

Zij gingen je voor!